Blog

Uitgelicht artikel

Savourist only

Rum of Rhum? Over melasse en agricole…

Als we het hebben over drankjes met geschiedenis, dan is die van rum ongetwijfeld meer bewogen op korte tijd, dan eender welke andere drank. Sinds het bestaan in zijn huidige vorm vanaf de 17de eeuw, zijn de afgelopen 400 jaar onlosmakelijk gelinkt aan internationale handel en de kolonisatie van Amerika.

Lees meer
hoe lang een geopende fles whisky bewaren

Hoe lang kan ik een geopende fles bewaren?

Hoe lang kan je een fles sterke drank bewaren eens deze geopend is? Het korte antwoord hierop luidt: voor altijd! In werkelijkheid is het antwoord iets gecompliceerder, want uiteraard blijft een geopende fles niet voor eeuwig goed (was het maar waar!)...

Lees meer
macallan sherryvaten whisky

Hoe belangrijk is Sherry voor Schotse whisky?

Decennialang waren sherryvaten uit Spanje bepalend voor het smaakprofiel van Schotse whisky. Wat is de relatie tussen beide regio’s en hoe groot was de impact op Schotse whisky door de dalende populariteit van xereswijnen?

Lees meer
Bourbon whiskey termen

Wat weet jij over Bourbon?

Wanneer je een doorsnee bourbon label bekijkt wordt je onvermijdelijk om de oren geslagen met technische termen als sour mash, bottled in bond, small batch en ander vakjargon waar je vermoedelijk nog nooit van had gehoord.

Lees meer
Savourist only
vc vb n

Vijf goede redenen om een whisky tasting te organiseren

Deelnemen aan een whisky tasting is een unieke ervaring, ontdek in dit artikel 5 redenen waarom je het minstens één keer in je leven moet gedaan hebben.

Lees meer
Savourist only

Vertel een vriend over Savourist en verdien store credit.

Bij Savourist belonen we onze klanten graag. Daarom willen we je als klant de kans geven om extra store credit te verdienen, waarmee je in de webshop je favoriete flessen kan kopen.

Lees meer