Blog

Whisky distilleerderijen in Schotland en hun uitspraak.

De uitspraak van sommige whisky distilleerderijen in Schotland kunnen soms ware 'tong twisters' zijn als je de Keltische taal niet machtig bent. Met behulp van deze lijst ben jij 'The Boss' op de eerstvolgende whisky tasting.

Lees meer
hoe lang een geopende fles whisky bewaren

Hoe lang kan ik een geopende fles bewaren?

Hoe lang kan je een fles sterke drank bewaren eens deze geopend is? Het korte antwoord hierop luidt: voor altijd! In werkelijkheid is het antwoord iets gecompliceerder, want uiteraard blijft een geopende fles niet voor eeuwig goed (was het maar waar!)...

Lees meer
macallan sherryvaten whisky

Hoe belangrijk is Sherry voor Schotse whisky?

Decennialang waren sherryvaten uit Spanje bepalend voor het smaakprofiel van Schotse whisky. Wat is de relatie tussen beide regio’s en hoe groot was de impact op Schotse whisky door de dalende populariteit van xereswijnen?

Lees meer
Bourbon whiskey termen

Wat weet jij over Bourbon?

Wanneer je een doorsnee bourbon label bekijkt wordt je onvermijdelijk om de oren geslagen met technische termen als sour mash, bottled in bond, small batch en ander vakjargon waar je vermoedelijk nog nooit van had gehoord.

Lees meer
whisky on the rocks in design whisky glas

On The Rocks!

Puur, gemixt of met ijs - Hoe drink jij je whisky het liefst? Opties genoeg en voor iedereen wel een geliefkoosde manier. En toch zorgt het al decennialang voor behoorlijk wat discussie onder liefhebbers en connaisseurs. Maar welke invloed hebben die ijsblokjes nu eigenlijk écht op de smaak van je whisky?

Lees meer
Savourist only
whisky rum of diverse spirits proeven

De kunst van het proeven

De fles in je handen bevat geschiedenis, er zit een verhaal in dat ontdekt wil worden en een passend einde nodig heeft. Het is aan jou om te proeven, om de fles te openen en het verhaal tot een goed einde te brengen. We geven enkele tips om je hierbij te helpen.

Lees meer