Blog

Uitgelicht artikel

macallan sherryvaten whisky

Hoe belangrijk is Sherry voor Schotse whisky?

Decennialang waren sherryvaten uit Spanje bepalend voor het smaakprofiel van Schotse whisky. Wat is de relatie tussen beide regio’s en hoe groot was de impact op Schotse whisky door de dalende populariteit van xereswijnen?

Lees meer
Bourbon whiskey termen

Wat weet jij over Bourbon?

Wanneer je een doorsnee bourbon label bekijkt wordt je onvermijdelijk om de oren geslagen met technische termen als sour mash, bottled in bond, small batch en ander vakjargon waar je vermoedelijk nog nooit van had gehoord.

Lees meer
Savourist suitcase antwerpen

Geselecteerd voor Suitcase

In samenwerking met Suitcase maakten wij een exclusieve selectie van drie eigenzinnige spirits die stuk voor stuk uitblinken in karakter en smaak, met een stevige portie Rock 'n Roll.

Lees meer
Savourist only
vc vb n

Vijf goede redenen om een whisky tasting te organiseren

Deelnemen aan een whisky tasting is een unieke ervaring, ontdek in dit artikel 5 redenen waarom je het minstens één keer in je leven moet gedaan hebben.

Lees meer
Savourist only

Vertel een vriend over Savourist en verdien store credit.

Bij Savourist belonen we onze klanten graag. Daarom willen we je als klant de kans geven om extra store credit te verdienen, waarmee je in de webshop je favoriete flessen kan kopen.

Lees meer
Savourist only

De selectie van Maltlover Jeroen Van Dyck

We voelen Maltlover én Meug organisator Jeroen van Dyck aan de tand over zijn passie voor whisky. En hij deelt met ons zijn top 3 van whisky's die je moet geproefd hebben.

Lees meer