Over Savourist

Savourist werd in 2016 opgericht in Antwerpen, met een duidelijke missie: je meenemen naar de wereld van whisky en ervoor zorgen dat je nooit nog een cent teveel uitgeeft aan een fles.

Elke maand proeven.

Dankzij de unieke formule van Savourist ontvang je elke maand drie samples, die je degusteert waar, wanneer en met wie je maar wil.

“Savourist is een wegwijzer in een enorm divers landschap, waarin jij zelf de richting bepaalt.”

Het verhaal achter elke fles.

In je online account vind je over alle whisky’s die je ontving een schat aan interessante achtergrondinformatie: de regio, de geschiedenis, proefnotities en enkele specifieke kenmerken die van jou een echte expert maken.

Leuk en eenvoudig.

Bij Savourist geen complexe contracten of vervelende opzegtermijnen, maar een leuke en eenvoudige manier om sterke dranken te leren kennen, zonder teveel geld uit te geven in de winkel of aan de bar.

Wie?

Stein Devos is de drijvende kracht achter Savourist. Nadat hij enkele jaren actief was in een sales- en marketingfunctie, besloot hij zijn passie voor en expertise in whisky om te zetten in een vernieuwend concept. Hij ging eerst aan de slag als freelance whisky ambassadeur voor diverse merken (i.s.m. The Nectar) en behaalde een ‘Award in Spirits’ aan het Londense Wine & Spirits Education Trust (WSET). Na een grondige en intensieve voorbereiding, startte hij in 2016 met Savourist.

“Ik heb Savourist opgericht omdat ik een laagdrempelige manier zocht, om zo veel mogelijk geïnteresseerden te laten kennismaken met de diversiteit van whisky. Het aanbod is namelijk enorm groot en veel proeven is de enige manier om écht te ontdekken wat je lekker vindt.”